Neberte to jako reklamu, ale pokud pojedete přes Strážný, zajeďte na „náměstíčko“, tam jsou potraviny Žák a nejlepší zmrzlina, jakou jste kdy jedli… nandává se špachtlí, je v malebných starobylých nádobách, a chutná tak, že nevěříte svým chuťovým pohárkům.
Pan Žák měl totiž dřív továrnu na zmrzlinu. Teď už ji sice nemá, ale vášeň mu zůstala. Má asi nejlepší stroj na zmrzlinu v ČR a jelikož se ho musel naučit obsluhovat a v Čechách a na Moravě to nikdo neuměl, tak jel do Itálie a rovnou k tomu nejlepšímu učiteli :-).
O tom, že je zmrzlina vynikající se již dozvěděli i za hranicemi, a tak má pan Žák stálou klientelu. Není výjimkou, že si cyklisti dají zmrzku a vrací se si přidat.
Jelikož jsme ze Stožce, tak na
... pokračovat ve čtení
Rychlá, chutná a vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka i já s mladší ségrou. My jsme si s taťkou a se ségrou odskočili do lesa na borůvky, takže pro dnešek bude bublanina borůvková. Na bublaninu jich budete potřebovat jen o trochu více než půl litru. Poté co máte borůvky, ozstruži nebo cokoli jiného nasbírané, což je největší opruz, teleportujte se do kuchyně a můžeme začít kuchtit.
Co budete potřebovat: 2 hrnky polohrubé mouky, ¾ hrnku cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 1 prdopeč, 3 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje a borůvky, ostružiny atd.
Postup:
1. Namočíme pečící papír, vyždímáme a vyskládáme do plechu.
2. Zapneme troubu na 180° a předehřejeme cca. 5 minut. (horkovzdušná)
3. Vše pořádně rozšlehat… rozmíchat. My jsme si vystačili s obyčejnou ... pokračovat ve čtení
žádný komentář | | |