www.tusset.cz
TUSSET

Šumava je krásná za každého počasí


Nejlepší zmrzlina, jakou jste kdy jedli?

Nejlepší zmrzlina, jakou jste kdy jedli?

Aneb určitě se stavte a ochutnejte

Neberte to jako reklamu, ale pokud pojedete přes Strážný, zajeďte na „náměstíčko“, tam jsou potraviny Žák a nejlepší zmrzlina, jakou jste kdy jedli… nandává se špachtlí, je v malebných starobylých nádobách, a chutná tak, že nevěříte svým chuťovým pohárkům.
Pan Žák měl totiž dřív továrnu na zmrzlinu. Teď už ji sice nemá, ale vášeň mu zůstala. Má asi nejlepší stroj na zmrzlinu v ČR a jelikož se ho musel naučit obsluhovat a v Čechách a na Moravě to nikdo neuměl, tak jel do Itálie a rovnou k tomu nejlepšímu učiteli :-).
O tom, že je zmrzlina vynikající se již dozvěděli i za hranicemi, a tak má pan Žák stálou klientelu. Není výjimkou, že si cyklisti dají zmrzku a vrací se si přidat.
Jelikož jsme ze Stožce, tak na ... pokračovat ve čtení

  1 komentář  |   |   | 
Bublanina

Bublanina

Aneb pečeme s Emou a Julií

Rychlá, chutná a vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka i já s mladší ségrou. My jsme si s taťkou a se ségrou odskočili do lesa na borůvky, takže pro dnešek bude bublanina borůvková. Na bublaninu jich budete potřebovat jen o trochu více než půl litru. Poté co máte borůvky, ozstruži nebo cokoli jiného nasbírané, což je největší opruz, teleportujte se do kuchyně a můžeme začít kuchtit.

Co budete potřebovat: 2 hrnky polohrubé mouky, ¾ hrnku cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 1 prdopeč, 3 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje a borůvky, ostružiny atd.

Postup:

1. Namočíme pečící papír, vyždímáme a vyskládáme do plechu.

2. Zapneme troubu na 180° a předehřejeme cca. 5 minut. (horkovzdušná)

3. Vše pořádně rozšlehat… rozmíchat. My jsme si vystačili s obyčejnou ... pokračovat ve čtení

  žádný komentář  |   |   | 
Celkem je na tomto blogu 78 článků.

 Instagram

Jsme na Instagramu jako tusset19.

 Facebook

Facebook - Tusset Stožec Sledujte, Sdílejte, Komentujte a Likujte ;-)

 Naši partneři

Informační server ŠumavaNet.cz
Děkujeme za podporu!

 TOP5 nejčtenějších článků

Silvestrovský výstup na Luzný
Silvestrovský výstup na Luzný, aneb letní cestou v zimě
Šumavský „bikepacking“ – den první
Šumavský „bikepacking“ – den první, aneb na kole ze Železné Rudy do Vyššího Brodu za tři dny
V uvozovkách jarní výšlap na Třístoličník
V uvozovkách jarní výšlap na Třístoličník, aneb nahoře je ještě spousta sněhu
Výstup na Velký Roklan, Roklanská kaplička a jezero
Výstup na Velký Roklan, Roklanská kaplička a jezero, aneb na nejtajemnějí horu Šumavy
Výšlap na Luzný
Výšlap na Luzný, aneb hurá na nejkrásnější kopec Šumavy

 Přihlášení

 Náhodné fotografie

... kousek před obcí Stožec při cestě zpět.
Hájenka...
... základy kostela sv. Vincence a kaple sv. Kříže.
Hůrka ...
A to už je po cca. 5km vidět náš cíl, obec Dobrá.
Nad Dobrou
... později i rota, kterou naštěstí také zbourali.
Dříve zde stávala turistická chata ...
... a místní kostel sv. Jakuba.
Želnava ...
... před námi Velký a Malý Ostrý.
Kousek za Naturkino ...
... s vrcholovým křížem.
Hochstein ...
... směrem na zříceninu hradu Pajrek.
Cesta podzimním lesem ...
... fešandy přiběhly na pokec.
Kobyly ...
... ke Kamenné Hlavě.
Mapa s vyznačenou cestou kudy ...
... zůstává tu s námi jen zima a ledový vítr.
Den se loučí ...
... a jediná budova, co zde zůstala stát.
Knížecí Pláně